Hlíva ústřičná

Mezi nejzdravější potraviny, které znám, patří hlíva ústřičná. Obsahuje betaglukany a celou řadu vitaminů B, D, C, K, proteinů, sterolů, některé mastné kyseliny a stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu a zinku. Hlíva obsahuje také vlákninu, díky které se z těla uvolňují usazené škodliviny a má příznivý vliv na peristaltiku střev.

Hlíva ústřičná

Zkrátka hlíva obsahuje látky v takovém množství a poměru, který lidskému organismu maximálně vyhovuje. Navíc má hojivé účinky, posiluje imunitu, pomáhá při strnulosti šlach a končetin, snižuje hladinu cholesterolu. Na trhu je k dostání spousta preparátů a kapslí, které obsahují hlívový extrakt, ale proč si ji nedat v té její pravé podobě, zvlášť,když je to taková lahůdka. Jak se dá hlíva připravovat? Já ji mám nejradši úplně obyčejně, jen opepřenou, trochu osolenou připravenou na bílém víně a trošce másla. Dá se ale i obalovat a připravovat jako řízek a smažit (smažení nedoporučuji a také zanikne specifická chuť hlívy) nebo se z ní dá udělat vegetariánský guláš nebo také chutná výborně v polévkách.

Kateřina Adámková

Jsem výživová poradkyně a osobní trenérka. Zabývám se komplexním poradenstvím v oblasti výživy, sportu a zdravého životního stylu. Neustále sleduji aktuální dění v těchto oblastech, pravidelně si rozšiřuji vzdělání, zajímají mě nové trendy. 

Když se nevěnuji fitness, tak kromě jiného ráda maluji.

 

Osobní trenérka

Výživová poradkyně

Slané fitness krekry k hokejovému fandění!

Slané fitness krekry k hokejovému fandění!

Sice tyčky a krekry ve večerních hodinách moc nedoporučuji, ale ke sportovním utkáním se prostě hodí.. A včera

Lehká prvomájová malinová snídaně

Lehká prvomájová malinová snídaně

Jak je zřejmě z mých receptů patrné, strašně mě baví připravovat snídaně. Mám ráda sladké snídaně, ale aby byly

Čokoládovo - višňový fitness dort

Čokoládovo - višňový fitness dort

Hodí se třeba k narozeninám pro někoho, kdo není úplně navyklý na přeslazené a tučné chutě dortů (no – mým rodičům